Monday, April 25, 2011

tuto hijab 2 blogger yang aku dah cuba .

assalamualaikum .

haha . tetiba cam gase happy and puas pulak bila aku dah cuba wat tuto hijab oleh Fatin Liyana dan Nurulbadiah Lai . klau tgok dyerong pakai memang cntik . aku cuba jea . kalau ada pegi mana2 aku cuba la wat .

cara pemakaian Nurulbadiah Lai . 

aku memang suka tengok sis Nurul bila dye pakai style camnie lgi2 bila dye gunakan crumple shawl .
giler smart ! tu sebab aku beli crumple shawl and cuba pakai mcam style nih . pergh , bila aku pakai rasa macam Nurulbadiah Lai la pulok . hehe .

cara pemakaian Fatin Liyana .

actually org ckap ni cara ala2 CT . tpi disebabkan aku dpat tau cara nk pkai style ni dari Fatin Liyana , so suke ati aku la nk ckap cara pemakaian ni dari Fatin Liyana . hehe . act aku minat jugak dgan style ni sebab  dye ada loose sikit . smart taw . tapikan , aku ada jugak cuba style Fatin Liyana ni guna shawl yang crumple tu , tapi cam lain macam jadik nye .


ha , amik ko !! dah macam sesumpah plak aku tgok . kembang kat tepi telinga . klakar kan . muka aku pon cm hape je . haha . so , klau nk guna style Fatin Liyana tak boleh pkai crumple shawl . hmm .

so , buat masa ni , antara dua style ni jela yang aku apply klau nak g mana2 . its quite simple and smart kot . klau nak ikut cara pemakaian Hana Tajima tu , aku kurang sikit sebab kebanyakan cara hijab dye tak menutupi hingga ke dada . kebanyakannye la . macam tak biasa .so , buat masa ni , style dua ni jela yg ade ciri2 yg aku nak .

salam .


14 comments:

Nurulbadiah Lai said...

heee..
adik kakakk sgttt cumell cntik..

:)

amy syahirah said...

hehe . thanx sis ! =) but u are more cumell cntik..

zuramira said...

sangatt comell......:)

encHIx laNDax said...

HEI comel!ngehehehe

amy syahirah said...

zuramira : hehe . thnx .

enchix landax : HEI landax !! ngehhehe

*cimOt* said...

hai adek manis!!!
i like ur inesen eyes tu..cumeyl cam barbie doll..hihihi
nice to know u..

amy syahirah said...

cimot : ahak . mne ade cam barbie doll . hehe . nice to know u too sis !

NiEzA aNiEyZa said...

comelnye..mate besau cm heliza...umpah cntik..hee

♥ eyka elisha ♥ said...

hehe~eyka pon bljr pkai shawl dr tutorial dorg.superb kn dorg! ^^

amy syahirah said...

nieza anieyza : u are more pretty dear . trust me .

eyka elisha : mmg superb giler !! hehe .

saidatul noor farhana said...

hye2...comel nyer mata...geram..nk mata cantek jugak..anwy..slmt knl..:)

amy syahirah said...

saidatul noor farhana : ok , salam knal juga yea . =)

★ Gadis Merah jamBu★ said...

alolo omellll nye



=)


n suka tgk shawls2 tuuu

★ Gadis Merah jamBu★ said...

amy kamu cute cam sis kamu



suka tngok =)