Sunday, April 17, 2011

aku nak jadi diri aku , bukan orang lain .

assalamualaikuuuuuuuum .

masa kat skolah dulu , kawan2 aku sedia maklum yang aku adalah budak pompuan a.k.a budak kecik yang paling manja dalam kelas . ya , maybe sebab aku paling adik kt dalam kelas kot . manja eh , bukan gedik . ingat tu . tumbuk kau klau kau ckap macam tu .  kalau masa form 5 tu , lagi aku manja dengan kwan2 . i mean , kwan2 yang aku dah sedia kenal dan rapat je la . mana tak nye , tahun terakhir la katakan . kalau dengan cikgu pon aku agak manja . tapi dengan ckgu yang sporting dan tak garang jea . klau yang garang tu , aku serious jea . blaja betol2 . mcam dengan ckgu science aku . garang . akhirnya , dpat jugak A+ for science . ok , angkat bakul sendiri nampak . tpi , semanja manja aku pon . ada time nye . klau masa blajar , aku serious . kecuali time akaun , aku tak pernah serious . bila ckgu akaun tgah mengajar , aku buat2 la muka serious untuk menunjukkan yang aku berminat . sebab ape ?? sebab aku duduk depan sekali . so taknak la tunjukkan yg aku tak minat kan . hehe . cover2 .

sikap aku ni ada jugak macam keanak-anakkan cikit . dalam bahasa inggerisnye , childish . hehe .  tpi , aku hanya manja dengan orang yang aku kenal je . kalau dulu jalan dengan kwan2 , mesti nak pegang2 tangan , sambil nyanyi2 . klau tak pegang tangan , mesti nak paut lengan dyorg mcam jlan ngn bf gitu . tpi , im not les . mind that ! sebab apa, mesti org akan tertanya2 . sebab kajian menunjukkan yang aku ni seorang suka kan perhatian dari orang lain atau suka bila orang berdamping dengan aku . suka didampingi orang ye , bukan hantu . jangan sesekali kau ambil pendamping . ok , mengarut . =)

ada masa aku terencat . eh , terencat ke ? bukan . tpi nakal .

nakal aku suka kenakan orang . nakal aku suka sakat orang . tapi kalau aku yang kena sakat , aku akan tarik muncung sampai la kena pujuk . cara terbaik , bagi coklat . teehee . paling byak kene kwan2 . bese la , dgan kwan2 . yang paling kenal sangat dengan sikap aku yang suka didampingi dan suka dibelai dan diberi perhatian dan bermacam macam di lagi ialah my bf . hehe . kesian .

kau terkejut tak kalau aku ckap yang aku anak sulung ?? . ya , i am the eldest . ah , tak kisah la yg tu .
tapi , ada masa aku serious dan bersikap matang . tengok keadaan . manja2 aku bertempat . gila2 aku pon bertempat . bukan dengan laki org atau bf org pon aku nak manja . sorry , im not like that person . weyh , tpi adakan pompuan mcm tu . manja dye terlebih lebih sampai dengan bf org pon dye tak perasan yang dye tgah dok manja2 . ok , lupakan .

 ada masa aku bersikap matang . ada masa jugak , suka carik gadoh . hehe .
dont u ever ask me to change myself . bcoz , this is the real me . i cant be someone else .
i dont care what people said , bcoz i know more about myself and my life than u .

tataaaaa . nak mkan aiskrim jap . =)








5 comments:

Ayeem Jemain said...

yeah just be yourself. buat apa jadi orang lain

siti suraya said...

tak tahu naik komen ape . yang penting , kamu , shumel (:

misz aina ♥ said...

u cute sis :)

LAILA said...

comel ! ^^

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 bw sini..nice blog :)
Free2 jalan2 blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)