Thursday, April 21, 2011

keputusan aku untuk further study .

assalamualaikum .

ok , disebabkan aku baru je lepas SPM , i had make my own decision to further study.
ok , disebabkan hari tu aku dapat panggilan dari orang UITM , dan dah dapat the whole explaination about the course that i deserve , about the campus and about the UITM especially . ok , UITM memang murah giler kos dye . tempat die pon bagus sebab kampus baru dye dekat dalam a'Famosa Resort . and this campus under UITM la kan .

and after dah buat keputusan , i will take course Diploma Business Study In Fashion Designer . enough !! aku dah taknak dengar orang cakap " eh , utim tak bagus lah , masuk la kolej sekian ni " , " eh , nape tak masok sekian2 , ni lagi bagus ." , " eh , baik ko masuk kat tempat sekian ni , kat uitm xde itu la , ini la and bla , bla , bla . " masa lepas kuar je result aritu , aku dah naik pening mana nak pegi . dapat macam2 pengaruh dari org lain yang recommend masuk sekian2 tempat . and after that , i just hold one paragraph by Fatin Liyana ,

Fatin Liyana : 
adik-adik tak harus mendengar kata-kata orang yang sibuk mengecam. Abaikan mulut orang, orang hanya tau berkata-kata je. Bila kita buat keputusan, make sure keputusan itu adalah yang terbaik dan memang keinginan kita. Bukan keinginan mak kita, bukan keinginan jiran kita atau kawan-kawan kita. Jangan terikat dengan pemikiran masyarakat kita, kalau tidak you wont go elsewhere. Contoh macam, budak science je pandai, yang tak amek science suma tak pandai. Tidak. Kalau itu minat awak, abaikan mulut orang and just go on. Macam akak nak masuk matrix dulu, ramai kot yang tak kasi masuk. Kalaulah akak dengar cakap diorang dulu dan tak masuk matrix, memang akak tak dapat apa yang akak ada sekarang =')

thats correct sis FL !! apabila aku dalam kebuntuan , aku perlukan semangat dan dorongan seperti diatas . and thats will make me more matured to make decision . now , i am Amyrah Syahirah Badrin will further my study in UITM , in course business study in fashion designer . fullstop . asalkan diploma . i mean , its better Diploma la . so, ALHAMDULILLAH ke hadratnya kerana inilah gerak hati yang aku rasakan . aku harap aku boleh carry on this course and the important thing is , SUCCESS .

 disebabkan aku akan study under UITM , aku nak cakap , iluvuUITM . teehee , gila .


Timbalan Rektor UiTM Kampus Bandaraya Melaka
Prof. Madya Mohd Zainud–Din Hassan 
*aku tak tau nape aku ltak gambar ni , excited kot .

and one more thing ,

novel pertama yang berjaya buat air mata aku jatuh .
sepuluh kali tabik pada Siti Rosmizah .


salam .
 
 




 
 





14 comments:

aleeyaqaisara said...

gud luck ya gurl..cari ape yg kite nak..bkan ikot org pny ckp.. :)

amy syahirah said...

thanx kaka . =)

Abang Stalker said...

tahniah dik berjaya menetapkn hati pd 1 kptsn. :) semoga berjaya.

ficqa is mee..! said...

tahniah sweety!

tak suke bile ade orang buat statement 'tempat ini tak bagus'..rase macam nak bagi kaki je.

bagi akak mane-mane tempat same je, as long niat kite untuk belajar!

hehe, gambateh kudasai!:)

cikmegipama said...

gudluck dear~
nanti da start blaja, strive tuk dapat the highest GPA for the 1st sem. jgn banyak main tau! nanti akak babab!!

amy syahirah said...

abang stalker : thanx abg .

ficqa is me : btol2 ckap akk . tak suke bila ada org wt statement cmtu .
klau akk cam nak bgi kaki , sy nak bgi tangan la . teehee .

cikmegipama : thanx kaka 4 the wish and support . ok , akan lebih semangat utk the highest GPA 4 the 1st sem . alamak , xbleh byak main ?? tpi sy ni kaki kuat main2 . so cmne ? hehe .

akuiwana said...

sy student uitm dn uitm sentiasa di hati okeh!sape2 yg kutuk uitm tu mmg nk kena sepak je!
btw gud luck dn slamat stdy;p
welcome to uitm ;p

Cik Fada said...

UITM di hati ku..hoeyahhh..Selamat menjadi warga uitm..hehehehe..Peduli orang kata.UITM besttttttt..Itu yang penting...Goodluck dear..=)

Ayeem Jemain said...

kuat baca novel dia ni eh ;D

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

good luck 4 your study...

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

a$ma izaH said...

grab ur future dear...jgn pikir sgt ape y org ckp.kate2 org stengah boleyh down kan kite.ade yang menaik kan smngat kite.lam hal ni,about future kite,buat je ape yang nak.aslakan kite minat.kalau kita buat ape yang kite xminat,sape nak kan?wish u best of luck!before nak masuk uitm,pegangkan trademark ni..UTIM DI HATIKU.siyes,uitm best.dye dah setaraf universiti laen.cume yang beza,sume bumiputra shja.last but not least,uitm dungun lah terbaik..teheee..promote jap..:P

amy syahirah said...

akuiwana : thnx 4 the wish kaka . semangat nih .

cik fada : ok thnx kaka. ya , UITM dihatiku .

ayeem jemain : terlebih kuat . gila novel kot .

blade edge : thnx ya .

asma iza : ya ,thns kaka . ok , akan slalu pegang trademark ni , UITM DI HATIKU .=)

Syazrin Zulfakar said...

UiTM SENTIASA DIHATIKU

adam eha said...

love uitm too..:)