Thursday, September 1, 2011

eeeee , geram!

assalamualaikum .

bekas guru bahasa inggeris bapak aku datang rumah beraya . bangsa cina . aku pergi salam dia .
cikgu ayah : waaa , u are Badrin's daughter rite ? u'r so pretty! (sambil pegang2 pipi aku)
aku : hehe . thanx .(kembang)
then dia berborak dengan bapak aku .

cikgu ayah : bla bla bla . Anak u yang ini(tunjuk aku) so pretty laa . 

ayah : haha . tengok la ayah dia .(perasan betul bapak aku)

cikgu ayah : haha . ya ya . u kene jaga dia baik2 taw . cantik maaa . Anak perempuan memang susah mau jaga .

ayah : (senyum2)

cikgu ayah : how old is she ? form 1 ?? (start ni aku rasa macam nak tutup telinga and lari!)

ayah : haha! she's college already . 18 years old .

cikgu ayah : what ? seriously ? i thought she is standard six or form 1 blablablabla .

ayah : haha . she's quite small . 

bapak sedara aku yang duk sebelah tetibe menyampuk " short " . choii !! bernanah telinga wa dengau .

cikgu ayah : owhh . college already ... ada boyfriend kah ??

ayah : i'm not allowed that . (LOL)

cikgu ayah : (buat muka mengejek) hish u ni !!  (pandang aku and tanya) dah  ada boyfriend ka ??

(macam mana aku nak jawab dengan jujur depan bapak aku !! cikgu bapak aku ni pon satu , tanyala belakang bapak aku . jawapan yang aku bagi , TIDAK . terpaksa tipu sunat  =_=" )

cikgu ayah : (blablabla tanya kolej ape , amik course ape blablabla) serious 18 ni ? (dia tanya lagi!!)

aku : (angguk je)

cikgu ayah : (tepuk dahi geleng2 kepala) *FINE

sadiss =(

first , aku geram bila orang tanya umur . then bila aku jawab , terkejut berok .

second , bapak aku tak kasi aku ada bopren padahal aku memang dah ada .

third , aku geram bapak sedara aku direct cakap aku short . Nak sekel kepala tak boleh sebab bapak sedara . aku taknak jadik anak sedara yang derhaka .

p/s :  Lepas ni nak simpan duit nak beli high heels bebanyak . kbai .
assalamualaikum .


5 comments:

JIJI YU said...

aku dah agaak dah jawapan tu membohong je..ekeke

Ayeem Jemain said...

hahahahaha ops

syasya said...

hehe kesian amy!

ღ p!nk veLvet ღ said...

tp oke ape amy drpd org dok ingat kite tua nau dr umo kite, huhu~

Nurulbadiah Lai said...

comel..cepat update entrry raye