Thursday, September 22, 2011

obses yang dah lapok

assalamualaikum .

Korang ada obses tak kat sesape ?? Tipu la kalau takde .
Dolu-dolu , masa zaman budak-budak , bukan setakat minat tapi obses gilababeng dengan die nih 

Sheikh Muszaphar Shukor . Sape yang tak kenal . our fisrt astronaut .

Dolu2 , masa form 3 aku ingat lagi . Setiap hari minggu aku sanggup bangun pagi-pagi dan tunggu orang yang jual surat khabar lalu depan rumah . Sebab setiap hari minggu akan ada satu page/artikel yang ditulis SENDIRI oleh Dr Sheikh ni .

Aku beli surat khabar guna duit aku sendiri . lepas tu aku akan baca dan fahami setiap perkataan dalam artikel tu walaupun apa yang dia bincangkan tu memboringkan . well , cintu tu buta . eh , eh , ape kene mengena ? Artikel yang dia tulis tu aku potong dan simpan buat koleksi . Siap ada fail khas youuu . Segala gambar , artikel , even gambar mak bapak dia dan gambar rocket yang die naik tu pun aku simpan. amacam , gila tak gila ? Takdela gila sangat .

Dolu2 jugaklah , dia ni lah yang menjadi inspirasi aku untuk belajar ghajin2 , konon2 pemberi semangat la . Walaupun dia ni dah tua , aku tak peduli pon , sebab dia hensem . mama dengan ayah dah faham sangat dengan aku yang memang gilakan dia ni . Aku sanggup tunggu depan TV taknak miss tengok masa hari dia nak berlepas ke bulan tu . Hari tu , TV jadi milik aku untuk satu hari . Pernah satu hari :

Situasi dimana aku tengah mengadap tv tengok Dr Sheikh ni tiba-tiba ayah cakap
ayah : tak habis-habis. Ape la yang special sangat dengan die ni ?

aku : Biarlah . Ayah apa tau . Nanti dah besar , kaklong nak jadi macam dia . Nak pegi bulan . Terapung-apung , bessstnyeewwww .

ayah : kat sini pun dah tegapong-gapong , ada hati nak pegi bulan .

aku : LOL. ayah yang tak memberi semangat langsung!(dalam hati)

*Ade ke patut , sepatutnya ayah bagi semangat

Tapi , selepas beberapa tahun  :
  Aku lupa yang dia dah tua . So mesti la nak kahwin . Agak frust tertoggeng aku . Menangis-nangis macam mati laki . Sampai jatuh sakit . result exam semua dah hancur . Sampai mama bawak pegi berubat tradisional .












 *tipu je .


Apakan daya , aku cool jela . hehe . Sejak dia dah kahwin ni takkan aku nak gatal2 lagi . haha! so , aku pon semakin hari , semakin kurang la suka kat dia . Tapi minat tu still ada! Apa-apapon , ini citer dulu . Dah lama bertahun -tahun dah . Dah lapok .


sekarang aku obses dengan dia ni je :











Abam ayeem , minat kite jugak takkkk ? *sambil kenyit2 mata .
tiba-tiba .

p/s : well , korang share la sikit . ada obses tak dengan sesape .
  
 assalamualaikum


26 comments:

kura said...

ayeemm? hakhakhakhak.. hahaha

habislah kembong hidung si ayem tu ada org adore dia haha

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha~ x tido mlm lah si ayeem 2 kang :P

Wan85 said...

http://wanwidget.com/
saya obses dgn blog ni jer, heheh

cimOt said...

untonglaaaa ayeem..

JIJI YU said...

miahaha..haboi ayeemm

Syazwan Che Deraman said...

Rozita Che Wan suka saya.
eh, silap,
saya suka rozita che wan.

hehehe.

hebatkan SMZ.

Ninie said...

kembang semangkuk si ayeem tu nti. huhuh :D

Saiazuan said...

dia menjadi idola ramai orng trmasuk yang msih belajar :)

Rtp Farra Arisha said...

he's admired by everybody including me..talented guy he is..he really is ;)
hehe.

amy syahirah said...

kura : haha . kite tgok nanti . =P

pink velvet : hehe . yeke ??

cimot : die patut rasa untung kann =)

jiji yu : =)

syazwan che deramaan : eh2 , abg pilot komenn . ngegee . yup . mmg hebatt

ninie : haha !

saiazuan : betoll .

arisha : yup . =)

budakampung said...

ayeem jugak jadi pilihan =="

0nenanina Vanilla said...

pminat irine nadia marcello ! (^_^)

amy syahirah said...

budakampung : hehe . jelesss eaa =P

vanilla : huhu . sy pon minat irine jugakk =)

Uchi kay-f @hmad said...

oh saya obses dgn so yeon!

Dorky Guy said...

sy obses dengan diri sendiri.. power gila la diri ini.. tak tahu nak cakap macam mana... hebat nak mampos.. omaigod!!! omaigod!!! *pengsan*

* FAR * said...

akak obses dgn sape?

Laki I la.. hahaaaa

amy syahirah said...

uchi kay-f @hmad : so yeon ?? spe tuu ?? hehe .

dorky guy : haha . puji diri sendiri nampak ?? ok , awk mmg hebat , suke belog awakk =)

FAR : hehe .
itu sdah pastii . klau sy dh kwin pon , sy nk obses dgn laki sy je. kan3 ??

Mila Ahmad said...

saya suka zahiril adzim

aQimie Ceplos said...

HAHAHAA! kenape ayeeemmm?? o.0

amy syahirah said...

Mila Ahmad : wow . zahiril adzim . ok jgal kn die tu . hehe .

oQimie Ceplos : HAHAHAA!! sy pon xtau knape =P

amier azrul alias said...

arggh kenapa ayeem?haha
*joking

Gua Tertidur said...

gua obses kat sharifah sofia =.=" tapi skang da kurang :P dulu sgt obses!

amy syahirah said...

amier azrul alias : HAHA . anda jeles ?

Gua Tertidur : HAHA . ok . tpi knape dh kurang ??

~awa~ said...

ouh, saye pon dulu suke gilak kat abg muz tu...hehe...frust ouh bile tau die kawen...sobsobsob. ;(

amy syahirah said...

awa : HAHA . kan2 ? frust menonggeng . =)

**LoSt cHaRMeD AnGeL** said...

Haaa....I obses ngan Abdul Hadi Yahya, pemain Terenggani No 14 :-)

Ini bukan setakat minat, ni dah kemarukkkk...Bangun ingat dia, nak tidur, pun ingat dia....Astagfirullah.,....