Wednesday, September 28, 2011

tabiat bukan tebiat

Assalaaamualaikum .

Aku percaya semua orang ada tabiat masing-masing . Tabiat tu ialah sikap atau kebiasaan yang dilakukan seseorang sama ada baik atau buruk . 
  • Tak gosok gigi .
haaaa! jangan prasangka dulu . Dengar dulu aku nak explain . Actually dari kecik aku dah terbiasa kalau bangun tido je mesti nak cari makanan , breakfast . So dah terbiasa jugaklah tak mandi atau gosok gigi dulu . Kalau tengok sesetengah orang , sangat3 disiplin . Sebelum breakfast nak mandi dulu . Nak wangi2 gosok gigi lepastu baru makan . Aku pulak , tak terpikir pon nak mandi dulu . hehe .

  • jarang gila mandi petang .
Yup! Aku adalah seorang perempuan yang jarang mandi petang . Nak kata malas , ye kot . Pernah jadi kat kolej , tak pernah2 aku mandi petang then aku mandi . And roomate aku tanya , 

roomate : ehh, myra mandi ke ?
 aku : ha'a . Nape ?"
roomate : takde ape . Susah nak nampak myra mandi petang .
aku : LOL . (tersengeh-sengeh maluuu)

*Aku tak sangka pulak yang dia perasan!!! cis .

  • Suka bagi alasan taknak bawak kereta/takut nak bawak kereta .
yes . Aku adalah seorang yang takut nak bawak kereta . Walaupun dah ada lesen . Tapi aku still tak confident bila ada kat tengah-tengah jalan raya . kebetulan pagi tadi mama amik aku dari kolej :

mama : kaklong bawak . Mama penat .

aku : (dah gelabah) err mama , semalam kaklong jogging tiba2 senak kat perut . Dari semalam sampai sekarang tak baik-baik lagi . Sakit sangat ni ma . Mama jela bawak .

*TERLEPAS ! ^^

  • tamak
Aku jugak seorang yang tak cukup dengan satu . yeee , jangan ikut tabiat macam aku ni . Mama selalu cakap , tabiat syaitan!! Kalau dah ada satu benda tu , nak lagi , nak lagi dan nak lagi . Walaupon benda yang lama still ada atau boleh dipakai lagi . contohnye :
    aku dah ada novel ni . Dan aku tambah lagi

    Masih lagi tersimpan dalam almari dan belum mula baca lagi . 

    yang dalam botol tu baru beli . Sedangkan lagi 2 pasang contact lens tu masih boleh dipakai .

    yang ini jangan cakap la . Aku memang gila dengan lipgloss!!

    tamak kan?? sekarang sedang memperbaiki diri untuk tidak bersikap tamak dan boros . Sedang belajar menahan nafsu syaitannnn .

    • Amik gambar bajet artis .
    Aku malas nak cakap pasal ni sebab nanti panjang berjela . Contoh gambar2 aku yang bajet artis :
     sepatutnya buah epal . Tapi susah nak jumpa epal kat Malaysia ni kan . Lagi2 Melaka . Mangga pon jadik la .


    hai . Saya Hani Tajimok  . =P
     
     amacam? poyo tak poyo ? whateverrr . 
    p/s : tabiat korang apee ??
     Assalamualaikum .





    34 comments:

    Ayeem Jemain said...

    bgn pagi seelok2nya minum air kosong. air liur basi tu elok sebenarnya hehe.

    JIJI YU said...

    sebeb tu engko muke awet muda..bngun pagi makn dgn air liur basi

    syirah rasid said...

    hehehe.

    bab contact lenses, lipglosses, ngan mndi ptg tuh kita sama!

    weeee~ :D

    amy syahirah said...

    ayeem : tu mmg amy slalu amalkan bgun pagi trus mnum air msak . cuma nak breakfast tu xgosok gigi dulu . HAHA !

    JIJI YU : haha . menganjing ke hahh ?? bgun tido sy mnum air msak duluu la . xdela byk sgt air liur basi tu . =P

    syirah rasid : yeaaahhh ! kita geng !

    Syazwan Che Deraman said...

    saya suka korek hidung dalam kete.
    hahahah

    Gua Tertidur said...

    gua suke kentut kuat2!!! hahaha

    Umie Artoqiemie said...

    yang bab malas mandi tu memang aku gila haha
    macam korea la gambar hang yg last tu.. kawaii.

    zOeY zAu YaH said...

    kehkeh macam2..takpe asalkan bahagia sudah..

    amy syahirah said...

    syazwan che deraman : HAHA !! korek idung!! tak snonoh .sy pon suke korek idung tpi bkan dlam kete . dlam bilik . =P

    Gua Tertidur : perrghhh , lu lagi xsnonoh !! xpela , kentut kuat2 xde bau kan2 .

    Umi Artoqimie : hehe , thanx . hang pon kawaii . =)

    zoey zau yah : hehe . btol2 . =)

    esenbanana said...

    comel! asalkan jadi diri sendiri. itu sudah bagus.

    EyqaLuvender said...

    comel la amy ni...
    nway,kte lbey kurang je...
    sy gler bli shawl n pashmina...
    novel,mjlh...
    baju...
    brg make up jrg sgt la...coming soon la kot...haha
    eh,novel uda n dara tu best ta???

    aiEz said...

    err masing ada kebiasaan tersendiri...mana yg xelok tu perbaiki utk lebih baik lagi selepas ni...:)

    amy syahirah said...

    esenbanana : betoll ! =)

    eyqaluvender :thanx dear . waaaa, kite samaaaa kann!! novel uda dan dara tu blom baca lagi la yunk . nk tggu exm abis dulu . hehe .

    aiez : yup , btol . trima kasih .

    khairul akmal bin azman said...

    x suke la owg sifat mazmumah cmni..

    p/s: nice header n hav good looking..
    thank to god!

    H.J said...

    tahun depan dapat jadi artis betul la tu..haha

    Syazwan Che Deraman said...

    hangar tu tempat simpan kapal terbang dikk..
    hehe

    Asyila Zainuddin said...

    haha.. sepp2.. kite pun jarang mandi petang.. LOL! :p

    littledolphin said...

    suka gila gambar last you! cantik!

    btw,saya pun dah ada lesen tapi takut bawa kereta.HAHA

    Dan juga malas mandi petang.hehehe

    kim heeruul said...

    "Amik Gambar Bajet artis" tu macam perli gua je..kehk eh keh..

    IMANSHAH said...

    jgn ikot yg buruk

    Ninie said...

    Tomeinya mata dia...dh la baby face, mcm korean..hehe. oh, yg lens botol tu kiter pon beli ari tu...hihiks.

    nak jemput join contest Ninie....
    Sudi2 la kalo ada masa yer...hihiks

    "Contest: Di Mana Ninie?"

    http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/contest-di-mana-ninie.html

    ABU said...

    lipgloss tu utk apa!! ^^ hahahaha

    Heidi Shafiq said...

    bab tak gosok gigi tu sama dgn aku.. haha..

    ejulz said...

    tebiat tu ape..? heHE

    AyiLarimA said...

    amboi, pjg nye story dia.
    ehh, name kita same la, Mira n Mira.
    hehe..
    jangn biarkan tabiat anda diselebungi MISTERI. haha.

    *lagi info terkini :)

    AyiLarimA said...

    amboi, pjg nye story dia.
    ehh, name kita same la, Mira n Mira.
    hehe..
    jangn biarkan tabiat anda diselebungi MISTERI. haha.

    *lagi info terkini :)

    AyiLarimA said...

    amboi, pjg nye story dia.
    ehh, name kita same la, Mira n Mira.
    hehe..
    jangn biarkan tabiat anda diselebungi MISTERI. haha.

    *lagi info terkini :)

    amy syahirah said...

    khairul akmal : HAHA . perli kee ha ?? anyway , for the P/S , thanx =)

    H.J : haha . aminnn , aminn !! ceh perasan . =)

    abg pilot : owhh . baru la tau . slama ni dok baca entry abg pilot asik ade prkataan "hangar" . ingat kan hanger =_='

    asyila : haha ! ok , give me five!! =)

    littledolphin : thanx sweetie =) hehe . kite samaaa!!

    kim heerul : keh3 . lu pon suka amik gambar bajet artis ke derr ?? amacam ?? sentap tak?? HAHA .kidding .

    imanshah : ye , terima ksih .

    Ninie : thanx sweetie . awak pon comell =) ok , klau ade masa sy join . insyaAllah .

    ABU : hamboiii . buat2 xtau pulak yerkk awak niee =)

    Heidi shafiq : HAHA . kau pon sepesen dgan aku yerk ?? meh sepp !!

    ejulz : adoi! soklan ape niee . sje je kann =P anyway , nk jwab jugak . tebiat tu gila kott . eh ye ke ?? =P

    ayilarima : hamboi,byk nye publish komenn .hehe . panjang kann . nama sama ? so mesti tabiat u pon mcm i . ngeh3 . thanx komen sweetie!

    teha said...

    same laa tabiat kite... lps bngun tido , wajib carik makanan dulu.. hahaha !

    Aimifiqa said...

    comel gmbr adik. hihi. comel gilos.

    amy syahirah said...

    teha : haha . sepp2 !

    aimifiqa : thanx kakak <3

    Izzul Amir said...

    erkk tabaik tipu mama ~

    amy syahirah said...

    izzul amir : eh2 . kite xtipu laa . mmg tgah senak prut . 2 jela caranye nk jdikan alasan =)

    Tasha said...

    hehe,bucuk2~~

    mandi2..:P