Saturday, November 26, 2011

fasa hidup yang baru

assalamualaikum .

hari isnin lepas aku dah start sem 2 . And thats such a hectic life ! Sangat2 penat , awal2 dah ada assignment . Semester 2 ni aku nak lebih fokus and give more commitment for this semester . Taknak dah main2 macam masa sem 1 hari tu . So aku dah tak boleh kerap sangat nak mengadap facebook atau blog 24 jam . i'm just spend time for these social web on weekend only . Lagipun line kat kolej macam taik slow nak mampus buat sakit jiwa je .


SEMANGAT BARU . Means aku nak focus on study only . Pergi kelas , balik kelas , buat assignment and balik kelas . Just that . Dan aku sekarang cuba nak senyum sepanjang masa memandangkan hidup aku sedang di uji dengan begitu hebat . Tuhan sekarang sedang uji perasaan aku . Dan apa yang aku boleh cakap , i'll face it with open hearted and minded . Kalau kita di uji , means Tuhan sayang kita kan ?

Antara subject untuk sem 2 ni :

1. Fundamentals of Marketing
2. Introduction to Statistics
3. Intermediate English
4. Islamic Thought & Civilization
5. Microeconomics
6. Koku - Bomba =)

I think its quite tough . That's why aku nak focus . Lepas ni kalau nak tangkap2 gambar bajet model tu bila balik rumah jela . Keluar dengan family berfoya-foya di shopping kompleks , On weekend only .

InsyaAllah sekurang-kurangnya bila aku busy boleh la jugak lupa semua masalah dan tahan diri sendiri daripada bersedih . Pada aku , perkara yang boleh buat aku tenang ialah amalkan selalu setiap kali habis solat , baca al-Quran . Alhamdulillah , i can feel the peace in this way . Nanti kalau ada entry yang menarik , aku update ok .



p/s : Kehilangan cinta pertama mungkin perit . Tapi lebih perit kalau kita kehilangan cinta dari Tuhan . so , no special relationship is better until my own khalifah/husband comes by himself . Allah knows everything right ? so, siapa cepat hantar meminang dia lah khalifah hidup aku =P

assalamualaikum .


10 comments:

aiman fanboy k-pop said...

hyep..goodluck untuk sem 2...^^
salam maal hijrah..!

kura said...

boleh ke pp mengecut? amboi... hahah

hazanis said...

salam maal hijrah comel...^^

Nur Aischa said...

jgn sedih2 ya kak amie :) kita kena trima setiap dugaan tu dgn hati terbuka..

amy syahirah said...

aiman : trima kasih . salam maal hijrah hugak =)

kura : haha . boleh laaaa =P

hazanis : trima ksih sis . salam maal hijrah jugak =)

aischa : trima kasih dear =)

Syimir said...

goodluck yaaa :)
and,wait wif ur khalifahh with patience...hehee

Raden said...

pipi kaka pon kembang jugak la amy...n kaka pon xde chenta2 da. kite cam same. aauww...hugs^^

Anayl사랑 said...

hey,sweety..may ALLAH bless u owez..hop for ur stdy journey gonna end OUSTANDINGLY!! Loves??ohh..u still got loves from people srrounding u..ur prents,ur friends,ur new friends..and from ALLAH for sure! =) lost one love dsnt meant hurt forever,rght hunny? he'might the best in ur thought..but,u r also the best..jz rmber..he's not the best'est for u,and u r not the best'est for him too..just go on n enjoy ur life,weehooo~yeeaa

yustie ftyt said...

ALL THE BEST untuk sem baru & hijrah baruu ^^

cik.mila said...

hai comel..lama tak jenguk kamu :)
gud luck for study ye..