Tuesday, November 8, 2011

timbang berat kat Mydin

Assalaaamualaikum  =)

Haritu kannnn , saya kannn , pergi kann , Mydin kannn eh apehal banyak sangat "kannnn" kannnnn . whatever . Semalam saya pergi Mydin . u know Mydin ? ala Mydin laaa . Mydin ? ish Mydinnn tu laaaa . yang shopping tu . Shopping complex Mydin adalah salah satu shopping feveret saya . Disebabkan Mydin Melaka adalah paling besar di Malaysia ,  jadi setiap minggu harus pergi sana walaupun duit takde tapi dapat beli wafer chocolate butter pun jadi la . err .

Semalam saya nampak satu mesin penimbang berat dan ukur tinggi kat Mydin . Dengan segeranya saya keluar kan duit 20sen 2 ketul . Sebab saya dah lamaaaa tak timbang berat dan ukur tinggi . Biasalah , saya busy lately ni . busy mende kalau asik mengadap novel 24 jam .

hasilnye :

maaf . saya sensitif pada ketinggian =(

Macam ni lah setiap masa . Berat saya kalau tak naik , akan turun satu kilo . kalau tak turun , akan naik satu kilo . atau akan maintain je . Nak kata tak makan, pelahap jugak saya ni . tapi...... ahhh , ignore that . tinggi pulak , malas saya nak cakap . sebab saya memang takdela tinggi mana . kemetot comel je . =)

Masa sekolah dulu , saya paling tak suka kalau cikgu ada buat timbang berat atau ukur tinggi . Sangat3x tak suka . Sebab saya paling kecik comel dalam kalangan kawan2 lain . Kalau timbang berat diorang akan cakap "eeeee, ringan nye kauuu" . kalau ukur tinggi "eeeee, rendahnya kauuu" . sentap! macam nak amik cili padi pastu tonyoh-tonyoh kat mulut diorang . ehee . suke hati haku je

ok la, tu je yang saya nak cakap . oh by the way , saya ada beli novel baru
tu novel yang atas sekali . best weyh novel tu . saya belum baca lagipun actually =)

Tapi saya memang dah usha novel ni dalam internet then baca sikit2 , memang best gillerlehh . untuk para penggemar novel tahap dewa, sila lah dapatkannya di pasaran .

saya harap belum terlambat lagi untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha =)

*tolong lah , tolong lah . dah ramai tegur yang saya semakin tembam . Tapi xpe, gua ilek je derr

p/s : Hidup mematangkan saya . Alhamdulillah .



10 comments:

~uǝǝʇɐɟ said...

hye pretty ! :) take a look my blog ok dear...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

tembam??tembam la comel..hehehe..

salam aidiladha..

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

anyonyonyonyo comel je budak kecik ni eh
heee :)
takpe ringan ke rendah ke asalkan comel
hee :)

::NelyLeyana:: said...

beraya di mydin ke? uhuhu..

Syimir said...

hehe.same goes to me,makan bnyk,berat maintain.hahaha.kecik comel tape :)

Useriez said...

nice entry~

aizadalias said...

mydin air keroh mmg best..hehehe ;p

Azwan Aziz said...

Banyaknya koleksi novel dia... :)

CTK said...

lorrr....kurusnyer dia...32 je???ct ni 2 kali ganda dr kamu..jauh beza kita..hihi...jeles!!!!!

SYAFIQAHSALEH said...

ringan gle.jelesnya :D