Saturday, August 13, 2011

ini apa yang aku buat .

kalau boring , ni la makanan aku . hik2 . aku nak tanya , ada sape2 tak yang obses dengan novel macam aku ?? ada , tlong angkat kaki . ok , kuang ajau . 
Aku pon tak sedar yang skarang novel aku dah bertimbun banyak macam ni . siyes . Yang aku tau , aku mula aktif baca novel sejak habis SPM . dannnn , apa yang aku tahu  jugak, aku lebih suka beli novel guna duit sendiri dari pinjam novel orang . rasa PUAS yang teramatttt . entah kenapa entah .

sebelum tuuuu , ada sesape kenal Siti Rosmizah ? aku yakin , yang kenal semua perempuan . Kalau lelaki , hareemmmm . hehe . semua karya dia aku dah baca . tapi sekarang tengah baca 7 Hari Mencintaiku . tau ?? lelaki memang sah2 tak tau . ok fine .
novel sekarang tak habis baca lagi tapi aku dah gatal2 beli novel ni ,
dengan plastik yang tak dibuka lagi dan tersimpan rapi dalam almari .
Kalau novel , "hidup" aje aku kan . Tapi kalau buku Business Management , Business Math . memang liat . sobsob .  next week aku test . harap2 dapat buat yang terbaik .

tengah busy sangat3x untuk prepair test mnggu depan . dup dap dup dap . time SPM dulu takde pon nak prepair bagai . Tapi sekarang , gajin kemain . ;) *nak dapat DEKAN la katakannn .


Doakan aku kuat dan tak mudah berputus asa ok . sebab aku ni cepattt sangat fade up pada sesuatu perkara . =( sekarang cuba untuk memperbaiki diri .

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:”Sesungguhnya orang mukmin akan menerima tekanan hidup kerana tidak ada satu bencana sama ada kerana terkena duri atau yang lebih besar, tidak juga ketakutan melainkan Allah akan mengangkat darjatnya satu darjat dan menghapuskan satu kesalahan dengan kesabarannya menghadapi bencana dan kesusahan tersebut.”-Riwayat al-Hakim

 
assalamualaikum .




6 comments:

Ayeem Jemain said...

haha gila novel tul amy ni. sama cam adik ayeem. ayeem tak minat sgt membaca ni. haha. kalau baca info, fakta kat tenet, suka lah. karipap2 cinta katanya best. dah beli? bogel menuju tuhan? :D

ღ p!nk veLvet ღ said...

org suke gaq bace novel, tp baru2 ni jew stat beli, sblm ni pinjam2 jew, huhu~

nice la pic amy tuh, style cute sgt2 :)

Raden said...

comel! same dgn kaka tau..suke bace nobel. tp kaka suke itu eng nobel. malay pun not bad. neway..reading is good! teruskan membace

syasya said...

lame kot dh z bace novel..dulu mase skolah selalu pinjam novel kawan skang x dh.dh malas kot.goodluck for ur upcoming test dear!

amy syahirah said...

ayeem : haha . mmg gila pon .eh ? ateem ada adek yea ?? waaa , sekepala ngn amy la ni . huh ?? Bogek Menuju Tuhan ? errr ... =_='

pink velvet : huhu . xpe . pinjam pon ok . asalkan puas dpat baca kan?

raden : teeheee . bgus akk ! baca eng nobel . lpas ni amy nk try beli nibel englis laa =)

syasya :thnx a lot sis !

Latika.Dot.Dot. said...

bestnye, banyak koleksi novel!!!