Tuesday, August 23, 2011

hajat tak kesampaian =(

assalamualaikum .

semalam bersamaan 22 haribulan 8 aku dan rakan-rakan sekelas telah keluar berbuka bersama . ewaahh ! amacam ? baik tak ayat ?

ceritanya begini :
budak2 ni rancang nak berbuka sama2 . konon nak mengeratkan lagi silaturrrrrahim antara satu sama lain .

aku : apa kata kita berbuka kat Secret Recipe ? nak ?

kawan : huh ?? takde mahal lagi tempat ?? *menyindir

aku : alaaa . mahal ke ? ok2 . camni , kita singgah Secret Recipe kejap then myra beli 1 slice untuk myra je pastu bawak kat restoran yang kita nak pergi . boleh ?

kawan : hahahaha . agak selfish di situ .

aku : LOL =(

Lebih semangat bila one of my friend cakap nk belanja kek SR . ape lagi , balik kelas terus terbayang kek SR je . then bila dah siap and tunggu kereta sewa sampai untuk amik kitorang kt kolej . Masuk kereta , macam biasa , dalam kereta dah terbayangkan Tiramisu , chocolate indulgence , oreo cheese , chocolate cheese . perrghhh .

tapi............bila sampai aje . bukan SECRET RECIPE yang aku nampak . Tapi RESTORAN PAYA SERAI yang aku nampak . homaigaaaaa . menangis terus . eh tak tipu je . hajat tak kesampaian . takde rezeki . bila tanya kawan aku yang dok kata nak belanja tu , dia cakap "nanti kita g len  kali eaaaa?duit tak cukup la myraaa" ok fine . Aku nak beli satu slice untuk diri aku je . bukan nak sruh 15 orang kawan2 aku tu berbuka skali kt sana  . ye , selfish . nak taknak kena la bersyukur dengan apa yang ada . Aku berbuka nasi goreng cili api dengan berdoa supaya nasi gorang tu akan jadi kek Tiramisu . malangnya , tak .  =_='

muka eksaited nak makan kek Secret Recipe . tapi.... =(

die ni la yang cakap dok nak belanja aku kek SR . kureng asam . bagi harapan betul .

ini lecturer Business Management aku . *abaikan pipi yang semakin mengembang tu .

k bai .

assalamualaikum =(


5 comments:

hazanis said...

tomey nye amy...cantik style tdung tu....

syasya said...

huhuhu siannye die x dpt makan tiramisu...ape la.singgah la kejap bg adik comel ni lepaskan hajat die...nnt balik rumah ajak ur mama pergi beli tiramisu okeh dear =)

jer deepcorepurple said...

superb comel budak kecik nih.kesian.hehe
as salam. first time comment entry amy :)
* dalam kepala dah terbayang indulgence dgn oreo cheese nih.haduh

amy syahirah said...

hazanis : trima ksihh . sis lbih comel dri saya . <3

syasya : huhu . tu la psal . ksian kann =( hehe
, ok2 . thnx 4 komen sis .

jer deepcorepurple : trime ksih . hehe . ske mkan kek SR jgak ke ??

syuha zulkifli said...

Ehe, comel nya awak =)