Saturday, August 20, 2011

aku anak sulung . kenapa perlu terkejut ?

situasi 1 :
orang : awak ada berapa adik bradik ?

aku : 2 je . termasuk saya .

orang : owhh . dah sah-sah awak yg bongsu kan ?

aku : excuse me derr . gua yang sulong la .

orang : err , seriously ?? *buat muka cam kerang busuk . memang nak kene penumbuk .

situasi 2 :
orang : awak ni muka manja gila . Anak bongsu kan ?

aku : tak la . sulung la .

orang : jangan nak mengencing sangat boleh ?

aku : (buat muka tak puas hati dan blah) *what the heck , takkan psal ni pon aku nak tipu .

tolong laaaa . aku anak sulung . tolong percayaaa =(

Aku paling tak suka orang cakap aku adik , adik aku kakak . heyyy , gase macam tercabar pon ada . ya , aku mengaku aku COMEL sikit dari adik aku . Tapi , takkan tak dapat bezakan perwatakan seorang kakak dengan adik ? hisshhh .


tak perlu terkejut la kalau adik besar sikit dari kakak . tapi jangan la ingat aku anak bongsuuu . eeeeeeeeeee .
ape2pon , maintain cutee . teehee .

ok , ini nampak lebih matang dan terserlah kesulungan nye , ye tidak ?

assalamualaikum .

8 comments:

hazanis said...

cute nyer....:)

Ayeem Jemain said...

haha bangga lettew depa ckp gitu

i am S!L4H.. said...

knape die x caye?
sbb adik lg besa ke?
tunjuk ic kat die je.
ngeee

amy syahirah said...

hazanis : thnx sis =)

ayeem : haha . bangga ckit laaa . thnx komenn ayeeemm <3

i am s!l4h : haha . ok , pasni nk tunjuk ic je trus . baru diorang caya agaknye .

ღ p!nk veLvet ღ said...

give me 5 ... sy pon sulung ... tp kbykkan org x silap nilai sy ni sulung sbb 1st impression dorang mesti akn ckp sy garang, cisss~~

btw...adek amy pon cute lah, hehe~

asfira aminuddin said...

eh babe, muka u dgn adik u sepesen tau! i pun sama org salu ckp adik i kakak and i adik. tapi i bangga lah. sbb terasa muda. hikhik :)

amy syahirah said...

pink velvet : haha , give u 5 ! wuwuwuuu , garang ea ?? kite pon garang , tpi still diorang xdpat agak kite sulung . uwaaaaaa !! nyway , thnx !

asfira aminuddin : haha .. mmg rmai ckap muka i ngn adk i sepesen . termasuk la u . tpi btol la trasa muda kan? hehe . thnx .

syasya said...

hehe..a'ah la pic last tu nmpk matured =) kalau adik amy kurus sikit mesti korg nmpk mcm twin. dua2 comel =)