Monday, June 27, 2011

apa erti seorang sahabat ?



tanya hati kau , kau ni orang yang jenis ape ? mungkin sekarang kau bukan lagi sahabat aku . tapi kau tak perlu nak perli-perli aku dalam blog kesayangan kau tu .

babe , i'm not stupid like you . tak cukup lagi ke kau buat spoil dengan sahabat kau dulu . dulu . tidak lagi sekarang .

warning ! entry ini mempunyai unsur-unsur sindiran . siapa yang makan sambal  cili , dia yang terasa pedasnya .

listen . can i call you baboon ?? ahh ?? tak boleh ? kenapa ? kau boleh panggil aku baby . takkan aku tak boleh panggil kau baboon ? ok2 . aku panggil kau baby baboon ok ?? okee baby baboonnn . deal !

listen again . you dont have any right to judge me " nak bajet2 cam single ke hape ke " . its non of your business baby baboon . now , aku ingat kan kau kawan , dulu masa sekolah kau macam mana pulak erk ?? lupa dahh ??

maaf . kau mahupon muka cantik kau tu dah lama aku lupakan . and i hope , u will do the same . senang , tak payah nak musuh2 . tak payah nak ungkit-ungkit . dan aku rasa , lebih baik kita lupakan antara satu sama lain ok . maaf sekali lagi . aku kasar .

listen again and again . aku masih boleh tahan kau nak perli-perli aku dalam blog kau . aku tahu , banyak sangat . aku masih boleh bertahan selagi aku rasa aku mampu . tapi kau kene ingat kawan , aku manusia biasa . kalau aku rasa aku dah tak tahan . aku sarankan you back off and just foget that i ever being your friend .

itu je . simple . itu dah kira baik daripada aku cakap " kalau aku dah tak tahan , watch outt baby baboonn ! " see , baik kan aku . aku tak sampai hati nak buat macam tu . sebab aku masih ada hati perut . walaupon rasa macam , pergh menyampah dengan kau . oppss .

untuk pengetahuan kau kawan , inilah kali pertama aku ungkit-ungkit pasal kau kat sini . sebelum ni memang aku nak tulis . tapi aku sabar walaupon kau memang selalu buat macam tu kat blog kau . tapi aku tak tahu kenapa kali ni aku rasa macam panasss . takpe kau jangan takut . aku masih takkan mengamuk selagi iman aku masih kuat . =)

kalau boleh blog ni aku nak penuhi dengan cerita hidup aku je . aku taknak serabut kan dengan hal dan perangai kau yang tak berapa bertauliah tu . tolong lah weyhh , aku sayang blog aku ni tawww . *tangan di dada , mata ke atas .

oh one more thing , kau ada kasi aku special video kan ?? sorryy , aku tak ada video nak kasi kat kau . tapi aku ada niee :


daaaaaaaaaa ;p

p/s : nur syafiqah jamil . terima kasih kau selalu ada untuk aku . terima kasih kerana jadi kawan aku yang terbaik pernah aku ada . ingat janji kita ok . semuanya kita akan lalui sama-sama . sayang kau .

*untuk kau . kau jangan ingat aku tak ada perasaan . bila aku tulis entry ni aku rasa macam separuh jiwa aku pergi . maaf jika aku ada salah dan silap terhadap kau .dan ingat , hanya seorang lelaki yang aku sayang . MN .

assalamualaikum .

9 comments:

azwa amani said...

jaga hubungan sahbat dengan baik2 yer dik....seronok bila ada sahbat yg baik..yag ad sama-sama susah dan senang

Mun said...

nmpknya entry ni ditujukn kt someone. ape pun nk btau. awk ni comel lah. mcm kucing..hehe

amy syahirah said...

azwa amani : terima kasih akk . saya mmmg beruntung sbb dapat memiliki sahabat mcm kwn dlm gmbr ni . alhamdulillah .

mun : hehe . thnx awakkkk . tapi xdela smpai mcm kucing sklii . hehee .

Raden said...

peehh..gadoh! haha

dek..akk da tak aktif blog lagi da kot. hehe

stay kiut tahu?

budak mate moolat!! gonna mish you!

amy syahirah said...

raden : huhh ??!! serious ke nihhh?? kenapa ?? xkan sebab nak smbung DPLI dj xaktif berblog lgiii =( jgn la , jgn la !!! nti xbest la klau amy xbaca blog akk yg best tuuuuu =(

@reLong said...

Ohohho..baru dpt online..tenet tmpat keje problem..n baru bce your entry..

anyway nk bgtau..dulu MN penah tnye ktorg n mak psl klo da hbis blaja..n keje, klo dpt gaji sekian2..ckup tak nk tanggung anak org..hahah!!

kelakar la my little brother ckp psl tu..cuz MN tu slalu nau serius..jrg ckp psl hati n prasaan nie..

Anyway..akak doakan jodoh koraG berpanjaGan ;)..Amin..

amy syahirah said...

@reLong : haha . terharu pulak tetibe . trima kasih sbb doakan kitorang . aminnnn .

Nurulbadiah Lai said...

adik sis cumel macam tedyy bear yg kak nurul pelook buat tido malam2

amy syahirah said...

sis nurul : haha !! bestnyeeee !! kene pelok dgan sis nurul . =)