Sunday, October 30, 2011

mohon maaf .

Assalamualaikum .

Mood aku sekarang , risau . Alhamdulillah , sepanjang aku berblog tak ada apa2 masalah kecuali kes FAKER yang curi gambar aku haritu . Harap ia takkan berulang lagi .


the point is : a better words

kepada N , saya tak tahu sama ada awak pangkat kakak atau abang . terima kasih banyak2 sebab nasihatkan saya . Saya amik nasihat awak dari sudut pandangan yang positif daripada seseorang yang lebih tua dari saya . Terima kasih =)  Alhamdulillah , at least saya takde HATERS . InsyaAllah , kalau boleh minta dijauhkan .

Kepada semua rakan blogger terutamanya yang lebih tua dari saya , saya minta maaf kalau cara penulisan saya atau cara saya menyampaikan sesuatu dalam blog saya ada unsur2 kasar atau "kurang ajar" . Maybe saya terlalu open sangat . Tapi takde niat pon nak kurang ajar sebab saya menulis mengikut keselesaan saya . Blog ini saya anggap adalah sebagai blog peribadi dimana saya rasa bebas nak tulis apa sahaja . Tapi saya takde la lebih2 sebab saya tau ada batasnya . Maksud LEBIH2 adalah seperti maki orang tak tentu pasal , mengaibkan orang atau menjatuhkan maruah orang lain . takkkkkkkkkkkkk . Saya bukan macam tu .


Mungkin cara saya membahasakan diri seperti "aku-kau" kurang menyenangkan orang yang lebih tua dari saya ? mungkin . Mohon maaf..........Macam saya katakan tadi , saya menulis mengikut keselesaan saya . Bagi orang yang lebih tua dari saya yang selaluuu singgah blog saya ni , maaf kalau cara penulisan saya agak kasar . Tapi inilah saya . Sejak mula berblog dari bulan januari 2011 saya memang dah biasa bahasakan diri "aku-kau" . Maaf sekali lagi .
Bila saya gunakan "saya-awak" saya rasa macam apa yang saya tulis tak sampai pada orang . Tak tahu kenapa . Tapi jangan la ingat saya ni kasarrrr . Kalau kat luar orang yang saya tak kenal takde lah sampai nak guna "kau-aku" . heyyy , saya masih faham apa maksud budi bahasa .

so , kalau ada yang rasa macam saya ni "harap muka cute tapi kasar" . minta maaf sangat2 ya . Kalau saya ada salah dan silap , tegur lah . Tapi dengan cara yang baik tawww . taknak perli2 , taknak sindir2 =) 

 budak cute mintak maaf yeaaa =)

kepada N , terima kasih atas nasihat . dan terima kasih jugak sebab cakap saya cute . =)

Assalaaamualaikum =)

11 comments:

Cik Kamoo said...

cara kita berbahasa juga melambangkan peribadi kita. bagus juga ada yang menegur sebab kdang2 kita lupa.

budakampung said...

budi bahasa budaya kita~ maaf, gua memang guna gua-kau dengan semua org..

gua rasa macam pernah jumpa lah kau..orang mana eh??

JIJI YU said...

tu le susah jd kiut cam ko..ahahh

Nur Aischa said...

ohh mungkin jugak tu. dorang nak baca entry akak dgn selesa,lagi2 guna gelaran saya. tp takpa, blog akak tetap best, don't worry sis comel ;)

amy syahirah said...

cik kamoo : betul tu . alhamdulillah sebab ada yg sudi tegur sy dgn cara baik =)

budak kampung : hehe . err , gua dduk melaka derr =) pnah nmpak ke?

jiji yu : ape pulak!! sy rse mcm ssah jdik org yg xtau nk budi bhasa sgt mcm sy kott =)

aischa : thank u dear... =)

cacamarba said...

aku ok je..kalo nk sopan sgt,suruh diorg msuk rancangan tv1.bahasa budaya anda..haha..steady :)

starzieti said...

bagus care N menegur. :)

org lain kalau menegur bahase tak agak. tak suke betul. huhu.

Whoopz said...

keep on writing.. Jujur pada diri sendiri.. Lu rawks! :)

MaYa MustWany said...

macam kenal 'N' tuh..hehehehe..
gaya penulisan pun macam sama jew..
kalau orang sama yang mas agak2 ni ler,mmg dia seorang yang baik & da kenal dalam blog nya 2 or 3 tahun dah..

Syimir said...

tape,it depends on ur comfortability when blogging :)
keep cute :)

CTK said...

cOmey la kamu neh!!!! xpe awk. aslkn jgn skitkn aty org :)