Tuesday, October 18, 2011

sama ke ??

Assalamualaikum .

dah lama gilerrrr aku tak update blog ni . tak penah2 aku tinggalkan blog ni macam ni lama .sorry . :)

Bukan apa , actually macam takde idea nak tulis pasal apa . Memang niat nak sangatt update , tapi aku tak tau nak update pasal ape . Lagi-lagi sekarang tengah cuti sem . Agaknya sebab tu otak malas nak keluarkan idea sebab dah sedap sangat duk rumah , malas .
ok , back to the topic . Aku punya title kali ni "sama ke ??" . hehe , actually aku nak cerita pasal aku dengan adik aku . adik yang mana ? Aku ada sorang adik jela . So aku la yang sulung :P 
Aku macam pelik sebab majority orang cakap muka aku dengan adik aku sama . Padahal , dari kecik aku rasa rupa kami jauhhhh berbeza . Dari segi hidung(mancung lagi aku kot) , mulut , mata , warna kulit(aku putih), especially ketinggian(dia lebih tinggi dari aku) ,  uwaaarrrggghh!!

Kalau dalam Facebook adik aku upload gambar yang kitorang amik gambar sama2 , mesti orang akan cakap "eh2, kembar ke??" . Aku ingat dalam gambar je , tapi bila kitorang kat luar pon orang akan cakap benda yang sama . Boleh kira tau orang yang cakap muka aku dengan adik aku tak sama . Duatiga orang je .



Tapi kitorang ada satu persamaan , amik gambar mesti nak posing ala2 model . well , perempuan biasa la =P



p/s : apa pendapat korang  ? sama ke muka aku dengan adik aku?? Pada aku tak .

Assalamualaikum .

17 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

lain je tgk..hehe

MIMIE AIZA said...

lain je.. x nmpak sama pun hiiii

♥ MRS ZACKS ♥ said...

tak lari kemana muka kalau adik beradek :)

hazanis said...

dua2 comel..tapi comel awak lagi...hihi

Nour Eyza said...

sekali imbas mcm sama. kalau tgk dua kali x samalah. =)

JIJI YU said...

mana tmpt tumpah kuah kalo tak ke roi canai

Nur Aischa said...

tak sama la sis. tp papehal sis amy mmg comeyyyy! geram tgk ;D

✿ pink velvet ✿ said...

x same kot ... amy puteh lagi n muka bulat ... adek gelap cket n muke kurus ... adek muke matang cket, hehe~

amy syahirah said...

sugar2 kapas : kann...sy pon tgok mmg lain..hehe

mimie : tu la psal . xtau la ape yg sama pda org lain :)

mrs zacks : hik2 mmg :)

hazanis : alolooo . thanx sis cantek ;)

nour eyza : yeke ?? tpi mmg xsama kan .

jiji yu : hamboi!!! :P

nur aischa : xsama kan..thanx dear . awk pon comellll :)

pink velvet : waarrgghhh!! mmg rmai org ckp adk amy lgi matang ckit . sdehh nyeww :( anyway, thnx sis

budakampung said...

gambar first tu ada iras sikit..kalau amy pon muka kurus maybe sama kot~mehehehe =P

jom join!
http://storyofateenagers.blogspot.com/2011/09/pest-kontes-bai-budakampung.html

d_LA said...

tang posing,fesyen je sama kot..tp pic yg mule2 tu senyuman mmg sepesen..

d_LA said...
This comment has been removed by the author.
faziana ARahim..... said...

NAK ADA IRAS..TAPI TAK SAMA..TENGOK SEKALI MACAM SAMA TENGOK 2 KALI DAH TAK..HEHE

JIJI YU said...

http://nesloo.blogspot.com/2010/11/nescafemilo.html

cacamarba said...

x sama..pipi die kurus lg..haha

♫ Ct Hajar ♫ said...

same sikit2

CTK said...

cita2 nk jd model ae korg neh..hihi..terbaik la posing! :)

lau tgk gmbar first memang nk sme..tgk gambar2 laen, cm xsme lak..hahah