Tuesday, October 4, 2011

cinta pertama ditolak .

Assalamualaikum .


Aku nak cerita sikit pengalaman aku dicintai oleh seseorang . cehh ayat! well yeah , just read it and please laugh . =)

*its quite panjang , but please , finish reading it ok ;)

Masa tu aku darjah 6 tahun 2005 .  Time ni memang aku fokus belajar je tak pikir lain lah .Then satu petang ni aku balik lewat sebab nak tolong cikgu susun buku teks . Buku2 tu cikgu letak depan kelas dan almarinya kat belakang. So aku kena kehulu-kehilir la pergi depan belakang.
Then tengah sibuk kehulur kehilir susun buku2 tu aku perasan ada sorang mamat ni kat luar kelas kehulur-kehilir ke depan belakang jugak. Aku pergi depan amik buku, dia pon ke depan(luar kelas). Aku ke belakang, dia pon ke belakang . Nampak macam dia nak cakap sesuatu kat aku.

Then aku pon pergi belakang kelas jumpa dia. Tiba-tiba dia sebut nama aku "Amy." terus dia hulur cincin kat aku! terkejut gajah aku . Aku tak tau hantu apa dah masuk dalam badan aku . Aku pon cakap "taknak!!" . terus blah teruskan buat kerja .

Lepastu...esoknya aku cerita kat kawan aku . Konon bangga ada orang nak bagi cincin . Tapi aku boleh suruh mintak kawan aku tu mintak balik cincin kat mamat tu . Eh, aku pon pening la dengan diri sendiri . HAHA!

And selang beberapa hari lepas tu , aku pon tak tau mana cincin tu dah lesap . =P

Selang beberapa hari jugak , sepupu aku ajak aku teman dia pergi rumah kawan katanya . Aku pon ikut la . Last2 rumah mamat tu . Ini paling aku terharu la . Kau tau , aku sampai je rumah dia , dinding rumah mamat tu penuh dengan nama aku . Dah tak serupa rumah dah aku tengok . conteng sana, conteng sini . Nama aku pulak tu . Tak sangka pulak seawal umur yang muda aku ada peminat fanatik macam tu sekali .

*****************************

Haaaa . Tang ni memang aku tak dapat lupa . Kejadian ni berlaku masa sekolah petang(sekolah agama). Mamat tu satu kelas dengan aku . Tengah aku khusyuk dengar ustaz mengajar kat depan , tiba2 aku dapat satu surat dari belakang . Aku pon tertanya-tanya siapa . Surat tu tulis ,

amy, saya nak jumpa awak .

aku pon balas :

taknak . buat ape nk jumpa?

mamat tu :

sekejap je please . 

aku :

taknakkk laa!!

tak sempat aku nak pass kat orang belakang tiba2 kertas tu dirampas oleh ustaz aku!! Menangis aku , sebab dituduh ber-kapel dengan mamat tu . ustaz tu warning :

saya bagi kamu peluang . Sekali lagi kamu buat hal , saya report kat mak bapak kamu . faham?!!

#mamat tu boleh buat muka selamba je . Pasal dia la kitorang kena marah . Sejak haritu aku mengelak dari dia . Taknak tengok muka dia . menyampah .

***********************************

then sampai sekarang aku tak tahu apa dah jadi kat dia . belajar kat mana la dia ? Dia buat ape la sekarang . Sampai satu hari sepupu aku cakap dia ada datang rumah sepupu aku . Tahun ni jugak la . sepupu aku cakap ,

sepupu : amy , hari tu amin datang . (bukan nama sebenar)

aku : dia datang ? buat ape ? eh , macam mana ek dia sekarang?

sepupu : ya Allah amy.. hensem gilerr!!rambut tercacak-cacak . tinggi . putih . and dia kirim salam kat kau .

aku : OK . (dalam hati cakap menyesal aku marah2 dia dulu) =P

kbai assalamualaikum .


34 comments:

Muhibbuddin said...

Assalamualaikum, bukan Assalamialaikum :)
sabar menaip tu :)

Raden said...

hensem buat ape kalo miskin...hehe

hazanis said...

waa sweet nye...:)

syahirooAhmad said...

Hahahahhaha... siap menyesal lagi... :D

amy syahirah said...

muhibbudin : hehe . ok dah betulkan .

raden : hahaha . hamboii ,kak nad nak yg kaya eh??

hazanis : hehe . sweet la sgt .

syahirooAhmad : hik3 =P

Nur Aischa said...

hahaha mesti cute time tu kan xD untung la sweet. hee

JIJI YU said...

ape yg hensem rambut pacak2

Nur Najwa said...

wah! kecik2 pun dah ramai peminat =D

faziana ARahim..... said...

RAMAI PEMINAT ERK DULU..HEHE
JAP BOLEH BUAT TUTORIAL PAKAI SHAWLS MACAM TU'?HEEE...-__-

EyqaLuvender said...

haha..siyes menyesal...hihi

Edy Zaidi said...

belajar kasi habis dulu...

Syafeeqah Saifuddin @ Fiefy said...

cerita yg menarek !

amy syahirah said...

Nur Aischa : hehe , xde la dear . dulu2 lagi selekeh taw . xtau ape yg mamat tu nmpak =)

jiji yu : eeeee , hensem derrr . pada sy laa . =P

nur najwa : haha . xrmai laa . sorang je kott . =)

faziana ARahim : hehe . err , bleh je tapi tggu ade masa ok . lgi stu sy xdela pro mne . ihik .

eyqaluvender : haha . mmg =(

edy zaidi : ok bro . =)hehe . ni just citer pengalaman je .

syafeeqah : thnx yunk =)

budak penjara said...

haha..bgtau kt mak awak sebab awk berkapel

anamizu said...

ecece kemain lg kapel ek? hehe




luv,
cik ana :)

Nia|Aznyza Hamzah said...

so cute then
im following u darl ;)

Nia|Aznyza Hamzah said...

so cute then
im following u darl ;)

Atiqah Wadiah said...

weehuuuu~dah ensem dh mamat tuh..hape lagi..takel lah..hehe :)

amy syahirah said...

budak penjara : haha . jangan2... =)

anamizu : ehik , bkan kapel dgn die ponn =)

Nia : thnx darl <3

atiqah wadiah : haha . xnak la . org lain dh amik tmpat =P

Fatin Farhana Binti Ramli said...

wah .. comel je .. HIHI

SweetLikeWhat said...

comel sangat gambar tuh :)

Niena Pengembara Ilahi said...

so sweett :)


ps:tn pnya blog yg sweet

tyra uyura said...

wah.. kim salam kat amin (bukan nama sebenar tu kay),, haha,,

Saiazuan said...

wow ada peminat :D

amy syahirah said...

fatin farhana : thnx dear =)

sweet like what : trima ksihh =)

niena : ihikk . thanx niena

tyra : haha . tak jmpe die dh . cmne nk krim slam .. =)

saiazuan : =)

SYAFIQAHSALEH said...

mmg seronok ble ingt balik kenangan lama :)

Tasha said...

kalau jumpe tu mst malu2 sipot nnt..haha

schaze zainn said...

wahwah.. kecik2 da pandai nak cinta2 ni..

:D

Amni said...

hahahahha... kan dah melepas... tu laaa... jula mahal lagi.. hiks... tak pe dear.. kalau dia betul nak, sampai sekrang pun dia carik kan? hihi...

kamu pun comel apa.. hihi..

amy syahirah said...

syafiqah : yup :)

tasha : haha . impossible akn jmpe dia ;)

schaze zainn : ha2. mne ad cinta2 .

amni : hehe , xpe . kcik2 dlu xrasa ape pon.. thnx :)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

nie dh kira love at second sight dh nie..haha..

MIMIE AIZA said...

dgr hensem terus menyesal yea

awinfaizny91 said...

ala...awat pi tolak mamat tuh dulu...kan dh melepas.hahhahaha.anyway kalau ade jodoh xkemana kan.ekekkekek.

amy syahirah said...

fatin : haha , klakar :)

mimie : kih2 . maluuu .

awin : hamboi , zaman skolah dlu2 . mana la tau . skg dh lost contact . :)