Friday, December 23, 2011

kepada penggemar novel .

assalaaamualaikumm !!


hye semuaaaaaaaaaaa!! eh kenapa aku semangat semacam ni?? hehe . ermm , ahhh , errr , aku tak tau nak mula macam mana ni sebab sekarang aku dah jarang update blog . So otak beku tahap gaban . Aku rasa macam takde orang je yang singgah blog haku ni . haha , Aku rasa la . 

sentapp ! errr, still ada orang lagi yang ingat aku budak kecik =_='

ok firstly, aku nak minta maaf pada readers2 yang TER singgah kat blog aku ni then baca and meluat sebab lately ni aku asyik post pasal cintaaa je . haha . ok fineee , lepas ni takde dah nak share pasal cinta lebih2 . Tapi sikit2 je ok . hehe . terima kasih kak Dhia atas peringatan walaupun tak kenal siapakah gerangan yang bernama Dhia ini .

ok dah . Sekarang ni nak cakap pasal novel . Sesiapa penggemar novel sila angkat kaki ! hehe .

"usai...aku terima nikahnya"

'"Hati kala cinta"

Dua-dua belum baca lagi . Tapi sekarang baru nak start baca "usai aku terima nikahnya" . Biasalah kalau dah banyak novel ni mesti ada yang nak pinjam kan? Aku tak kisah nak bagi orang pinjam tapi masalahnya kalau barang yang kita bagi pinjam tu diorang tak tahu nak jaga elok-elok .

Kalau aku dah obses dengan satu-satu barang , aku akan jaga elok-elok . Macam novel , aku balut kan dia , Tulis nama , dan tandatangan . Paling pantang kalau novel-novel aku jadi macam ni ,

nampak tak kat tengah-tengah tu apa jadi ?

Perkara macam ni jadi bila aku pinjamkan pada orang . Itu yang malas tu . Nanti tak bagi pinjam dilabelnya kedekut . Jadi...untuk elakkan daripada perkara-perkara macam ni terjadi , sebelum aku pinjamkan pada orang , ada syarat-syarat yang harus dipatuhi :
  • Macam mana kemas dan cantik aku bagi pinjam novel tu , bila pulang balik mestilah dalam keadaan yang sama .
  • jangan koyak .
  • jangan hilangkan penanda buku .
  • bila baca, jangan kelepet kan novel tu sampai ke balakang (thats why tengah-tengah cepat terkoyak)
  • Jangan lipatkan kertas , tapi gunakan penanda buku .
haaa kauuu . Siap ada syarat bagai dah . Biasalah , hak milik terpelihara =P
novel ni aku baru habis baca . terbaik :)

Jadi.... kepada penggemar2 novel tu , share la sikit kalau korang ada novel2 yang menarik ok . Boleh aku borong cepat-cepat kat popular . hehe . Till then ,


assalamualaikum :)






12 comments:

kura said...

err. bukan penggermar novel. hahha

Cik Kamoo said...

asal bca novel mesti tidur

hazanis said...

aii budak comell..:P

Syimir said...

jarg membaca la..tapi ada gak la buku yg I bace..hahahaa..sorry.nothing to share.

JIJI YU said...

semarak cinta best ek..waaa awi dalam sembilu jiwang siot aku

Nur Aischa said...

aisyah pun start bila tah dh mula suka baca novel oh kak amy, haha! tak sangka kan :D mcm best jea novel2 kak amy tu.

ascil.punye.lah said...

kita pon minat gak baca novel.tapi tak pernah beli.hahaha.pinjam org je.tp serius bila pinjam org,kena jaga elok2 macam barang sendiri.nak bukak sehelai2 pon takut.hee.

sape tak jaga hak orang tu mmg tak patut lah.

Gua said...

hey kita samalah. kalau dah beli sesuatu tu, sayangnya tak ingat. even beli magazine je pun. =)

mysara said...

try cari aA+bB karya hlovate..
M.A.I.D and Dr Cinta dari KAKI NOVEL..ketiga2 novel ni sgt best..
koleksi paling dsayangi..best giler!

nursuhada aziz said...

kaki novel jugak!tapi Husband selalu bising bila baca novel sampai tak pandang kiri kanan -.- hihi ;P

Cik tikah said...

tgh gian baca novel bi skrg :)

zuramira said...

yes! sy gilakan nvel..haha..dah baca MAID? best...:DD