Friday, July 13, 2012

To have this feeling is not easy.

Malam tu saya teringatkan awak. Saya rindukan awak. Saya nak tengok awak, saya nak dengar suara awak, tapi saya tak tahu dengan cara apa. Dan saya terpikir hanya dengan satu cara, melalui SKYPE.

 Saya cuba-cuba on skype kalau-kalau saya nampak awak online. Saya buka Skype terus nampak awak tengah online. Saya tak tahu nak cakap apa. Saya rasa happy dan dalam masa yang sama saya fikir untuk apa awak buka Skype? Untuk apa dan dengan siapa awak ber-video call.

Awak mula tegur saya dulu. Saya bahagia. Saya nak video call dengan awak tapi saya cuba tahan perasaan tu. Saya cuba buat alasan yang saya penat. Awak tanya saya, kenapa saya on skype? Saya jawab saya ada hal dengan kawan, saya tipu. Lepastu saya tanya awak jugak, kenapa awak buka Skype? Awak jawab awak chatting dengan kawan, perempuan lain. Perempuan yang menjadi tempat  awak mengadu segala hal, perempuan yang menjadi tempat awak bergurau senda, dan perempuan yang saya tahu sudah ambil tempat saya dulu. 

Air mata saya terus jatuh. Saya tak tahan. Saya on Skype sebab nak tahu samada awak ingat saya atau tidak, tapi saya terlalu bersungguh dalam mengharap. Sekarang, awak on Skype kerana orang lain, bukan lagi kerana saya. Bukan lagi kerana awak tunggu saya, bukan.

Saya tak marah, saya tak kisah. Saya bahagia untuk awak sebab awak ada somebody yang boleh buat awak jauh lebih bahagia. Saya bahagia untuk awak. Air mata saya jatuh untuk yang keberapa kali yang saya sendiri tidak tahu. Saya tak kisah, asal saya tahu awak dah move on. Asal saya tahu awak happy bila saya takde. Cukuplah.... Saya tak tahu apa saya rasa malam tu. Saya hanya mampu keluarkan air mata yang tak tahu nak berhenti sambil sembunyikan dari pandangan kawan-kawan saya.


Air mata saya dah banyak jatuh kerana awak, tapi sikit pun awak tak ambil peduli. It's okay, i'm okay. Nama awak selalu ada dalam doa saya. Hanya dari situ saja cara saya mengingat awak. 

Jangan lupa saya. Jangan padam nama saya dari hidup awak. Jangan lupa macam mana kita kenal dulu, tolong jangan lupa semua tu.
Take care, if you're happy, i'm happy.

-Hanya cerita kiasan-

Assalamualaikum.

2 comments:

hazanis said...

tak mau sedih-sedih yer sayang..:)

syasya said...

sedih...Allah ada yang lebih baik untuk Amy...insyaAllah.senyum ok dear =)