Sunday, February 12, 2012

ini adalah hobi saya, bukan karier saya

Assalamualaikum :)



Dari dulu sampai sekarang saya adalah seorang yang photogenik . i love to take pictures as much as possible like model . Bila dah photogenik , cara saya ambil gambar pun bajet gila macam model-model . ngeeee ya thats true , tak tipu . bajet kan ? eh suka hati saya lah . 



Parents saya sangat-sangat memahami dengan apa yang anak mereka suka buat . Camera Nikon D3100 as a present!! yeay!! Tak pernah terpikir yang saya akan memiliki sebuah camera DSLR dalam hidup saya . Sumpah , camera yang ayah saya bagi tu akan jadi one of the most favourite thing in my life . 
Saya rasa semua perempuan kan macam tu . I mean, takde lah semua . Tapi most of women in the world are photogenik . am i right??  hehe . 


Bila saya upload gambar-gambar yang macam ni dekat FB , ada yang dah salah faham yang saya ni seorang model . model ape nya woiiii tak cukup tinggi lahhhh :( Saya biasa-biasa je cuma hobi saya ini lah . Saya hanya suka ambil gambar dan jika ada masa terluang , saya keluar lah dengan sepupu atau kawan ke pergilah mana-mana tempat yang cantik then ambil gambar . Thats me on how i spend my time to release tension :) lain orang, lain cara kan .

Jadi , kawan-kawan tolong jangan salah faham . Semua ini adalah salah satu dari hobi saya dan bukan karier saya . Tolong jangan meluat eh , tumbuk kau kang


p/s : share la apa yang korang sukaaa buat ??
till then , Assalamualaikum :)





23 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

cun :)

JIJI YU said...

maafkan aku sbb aku tgk gmbr engko..

Adila Saidi said...

cantiknya, mcm baby doll :)

amy syahirah said...

sugar2 kapas strawberry : terima kasih :)

jiji yu : haha mesti tak baca kan apa yg sy tulis

adila saidi : hehe trima kasih

starzieti said...

comelnyee die. kulit putih je. :D

♛ Azie Azra ♛ said...

ade orang, hobi dia memang amek gambar dan org tu adalah saya. haha. tapi tak photogenic pun :))

suziesanji said...

yup.. sekali tgk, ingt model da.. good luck~~ kalau da minat, why not? Model part-time maybe =)

sea_lavender said...

cute die.. =)
belajar mne??

♥ Cik Zack's ♥ said...

dh mcm model da kan. comel sgt :))

Eyeme said...

len kali nak g menembak jom ajak saya..nk jugak jd model..hehehe..suka jugak tgkp gmbr tp xde camera takde jugak photoG..haha

kim heeruul said...

comelnye dia..lu peminat YG ENtertaiment ghupenye..
TAk brp minat Big bang & 2ne1..Tapi lagu2 dorang i layan juga.. =)

Miss Sue said...

memang dah macam model..btw memang cantik awak ni

d0d0l said...

follow sini ;) x de shoutbox ke? puas mcari dlm blog nie :p hehehe... btw nikon d3100... mmg dah lm target. cuma lum rezeki lg. pakai kamera biasa aje dl :)) memandangkan sy x photogenik, so... x leh sy nak bajet cun mcm awk gak ;) wakaka

Fikrizx said...

⊙﹏⊙ comei mcam teletubies adik ni

amy syahiera said...

wahh ! untunglahh dapat nikon d3100 ,
SUMPAHH jelous ! haha
btw , sys comel .
suke tgk pic sys kat fb , ngee2 :D

Syimir said...

yeah! u memg photogenic la .seyes lawa pic2 u.comel :)

MiSsKonsPiraSi said...

comeyla awak nie... bestnya owang fotogenik ni yek.. tak takot kamera cam misskonspirasi huhu

tomatokering :) said...

comellll :D

Jocelyn Lum said...

ur good in posing:)

cik aletheea: said...

ye..mmg byk gambo dalam blog nie .. btw,comel gak..;p

fndrocka said...

dari mana nak sahihkan diri kita ni fotogenik?sendiri ckp atau mohon pandangan pakar fotografi?

azalia hjsalleh said...

comel sgt..

taty nadiah said...

comel laa sis