Tuesday, February 15, 2011

learn to respect all people around you .

salam n hye .

korang2 , ssh ke nk respect org ?? rugi ke ??


xde rugi nye lau kite nk show some respect with others kan ? zaman skg dh xde dh smue tu .
sombong , bajet bgus . ni aq tujukan pada orang yang xpernah respect org k . Ape yg ssh sgt ??
senyum pon dah kira respect la . senyum pon susah ke ?i ever through this experience and i ever faced with kind of this people .one day , cewah ! aq pergi satu restoran ni . nak je aq sebut this restaurant name . but , xpela . restoran xpopular kot . so malas nak sebut . everytime i want make an order , pelayan tu xpernah senyum . pelayan tu perempuan ea . she never smile ! lau nk amik order pon , dye buat muka masam , ala2 garang gitu . hello !!! dye ingat cntik sgt ke buat muka cmtu ?? thats why i think she should SMILE ! bkan dengan aq jea , but with any customers rite ? is it hard for u just to smile ?? come on laaaa , show ur respectful to ur customer . lau tak , aq gerenti xkan ada org yg nak datang mkan lagi kat ur restaurant ok !



adooiii , manusia , manusia . ade lagi satu hal ! haa , yang ni masa aq tengah shopping . kat mydin . hehe , promote yea .time ni , aq nak pergi bayar dah kat kaunter . so , kene la queue dulu kan tggu turn . behind me was a myanmar or philipines people . sorang laki and one more was a girl . aq toleh ke belakang , then tiba2...korang tau x , that girl jeling kat aq !! ape kebodoh nye la . aq ni lawa sgt ke ?? haha . tu bkn masalh nye . msalhnye , mereka tu dah la warga asing , so for me , xpayah la buat palat kot dengan org malaysia . buat la cara menumpang . ini dah geram sgt yea kwn2 . jaga cara kita nak rspect org lain . dont prove to people that u are the bitches .

korang bleh respect org dgan byk cara laa . yg pling biasa time nih :

i love this picture !

haaa . tu je yang aq nk " bebelkan " . just show ur respect . show that u are the human full of respectness in yours ! kita xkan rugi klau nak respect org .  

p/s : once u respect others , u will feel satisfied with what u did , trust me .


2 comments:

cikcomot said...

sokong 100%..


^-^

btw.. suke lah pic kat atas tuu...

Acol Punk said...

100% sokong !
GIVE RESPECT !
GET RESPECT !