Saturday, February 19, 2011

appreciate ourself as who we are created

assalamualaikum .
semua org ada kekurangan kan?? kita xbleh tgok dari sudut kekurangan jea . tgok kelebihan kita .

org takde tangan pon boleh melukis . org yg cacat pon bleh jadi ahli sukan .


satiap manusia yg kekurangan pasti akan mengeluh . aqu pon slalu mengeluh dengan kekurangan aqu .
lgi2 ble aq dalam lingkungan usia belasan tahun . i just remain silent and kdg2 menangis sorang2 . Time ni jugak la aq tak yakin nak berdepan dengan org rmai . 

tpi , atas bantuan guru disiplin . when i was form 3 , aqu rasa btol ape yg dye ckp . kita ni diciptakan sebaik baik manusia . setiap kekurangan pasti ada kelebihan dan ada hikmahnya . aqu jdik lbih semangat bila dye cakap , u must appreciate urself amy . amy kene bersyukur sebab tuhan bagi amy hidup kat dunia ni and He created u from the end of hair to the end of foot , just perfect . tak lebih , tak kurang .this is u , Amyrah Syahirah Badrin . just be urself . just ignore those people who always comment about u , stalking about u . u are not them ! u know who u are ! Masa ni aqu rase , peerrgghh , semangat gila la der ! until now , i still remember her adviced . She inspired me to go on my life . Thanx cikgu Shidah .

im proud of them :


so korang , dont scare for being urself . pi lantakla sama depa yang dok mengata tu .
Kita hidup bukan untuk orang yg suka mengata pasal kita . we are live for our God . for our happiness .
so , just ignore the bitches . appreciate urself .

yeah ! aqu adalah Amyrah Syahirah ! i dont want to be someone else .
Thank you ALLAH .


5 comments:

sophie said...

Appreciate ourself first before appreciate others.;)

amy syahirah said...

yes btol dear .

Along Tapa said...

nasihat cikgu kaunseling memang selalunya bagi kesan yang mendalam...macam aku dulu..cikgu selalu cakap "dalam hidup ni kita kena rajin kongsi pendapat, berdebat dan membaca..sekurang2nya kita akan dapat experience mengikut source yang kedua.."

sampai sekarang aku tak lupa..

Gorengbaek - Promote blog baru

Hangit Habis dah - Percaya tak percaya...

Gorengbaek - Dextrous Cyber Life

amy syahirah said...

ok thanx .

Nur Iffah Athirah Jamil said...

:)