Saturday, November 22, 2014

setelah sekian lama.


Assalamualaikum, hye!


Okay, this is really awkward. like, REALLY. Sorry for leaving this blog in such a longggggg time! 


Okay straight to the point. I do miss my blog like so much! Dah lama gila tak update pasal hidup kat sini. For those yang masih belum tahu, Amy sekarang sedang further Degree in UiTM Pulau Pinang. Course apa? Course CULINARY ART!! Tehee terkejut tak? Macam mana amy boleh tiba2 masuk kulinari sedangkan masa Diploma dulu amik Business Studies? I will tell u brader.


Amy pon tak sangka amy boleh sampai tahap ni. It was like, Subhanallah. Time flies so fast. Dulu masa Diploma rasa macam kanak2 je lagi. Tapi sekarang, Imma big girl. Technically, not physically :P


Habis je Diploma, of course amy memang plan nak further study. By hook or by crook, i have to further study because having just a Diploma is not enough for me to make my parents pround. NO OFFENSE ok. This is on my opinion. Amy jenis tak boleh rasa tenteram selagi amy tak puas hati untuk buat parents amy rasa puas hati. So, i decided untuk pilih course yang taj complicated macam business studies! I mean, amy dah taknak amik course yang terlalu fokus on FINANCE, MATH, and ACCOUNTING. I am dying you know. Otak dah penat. Cukuplah masa Diploma dulu sob sob. Sooooo amy pilih 5 course antaranya Kulinari, Hotel, Fashion Designer, Tourism and sorry satu lagi tak ingat kekeke. Yes amy takdelah nak kata semua course yang amy pilih tadi takde kena mengena langsung dengan calculating, but AT LEAAAAAAAST, not as complicated as Business dulu. Degree ni nak amik yang lebih kepada kemahiran dan santai2. waaaa gitu!




Ok, ni adalah gambar selfie masa tengah pakai baju uniform kalau ada kelas kitchen. I can't avoid selfie so sorry :P



Friends :)



Ok, amy akan cerita lagi apa seronoknya course Seni Kulinari next update okay?! Tak janji tapi akan. kakakakaka till then! Have a nice day babies. xoxo.





1 comment:

Lieya Yaya :) said...

ye tahu akak amek deg kulinari . sb sentiasa follow update akak amy dekat insta . hehe . syoknyaa amek kos ni ..