Sunday, November 25, 2012

Kulit sensitif


Assalamualaikum :)


Okay, lama gila menyepi. Kesian blog ni............................ Tuan dia macam nak taknak layan. Pardon.

Okay, Sem 4 dah nak mula lebih kurang lagi seminggu je lagi. Ya Allah, rasa macam baru semalam start cuti sem!!

Okay, *eh banyak nya "okay" aku*. Alhamdulillah result sem 3 haritu agak baik, tapi masih belum boleh puas hati. Agak frust menonggeng jugak aku haritu tapi bila tengok banyak peningkatan, kena bersyukur nanti Allah murka. Taknak jadi orang yang tak bersyukur. takmo takmo. Harap harappp sem 4 boleh jadi lebih baik dari sem lepas! :)

First thing first, aku nak minta sesiapa yang ada tips untuk kulit muka sensitif tak? For your information, i have a very very the veryyyyyyyyy sensitive skin face! Ini bukan masalah jerawat, tapi ini masalah kulit yang merah merah macam meruam. Tak boleh rasa panas, tak boleh pegang sesuka hati.

macam ni:

without flash.

with flash.

Dia akan merah merah antara kening, pipi dan dagu. Sangatlah tak sekata bila timbul rashes :(
Aku memang tak boleh pakai make up sebab dia sangat sangat sensitif! Cukup dengan toner, mosturizer and compact powder. CUKUP. Itu pun tak boleh pakai sebarangan. No foundation2 bagai. Kalau zoom dekat2 mcm ni baru nampak. 

I need produk yang boleh serasi dan sesuai dengan kulit muka saya. So sesiapa yang ada cadangan atau tips, sangattt dialu alukan untuk memberi kerjasama. *skema nya ayat saya* k maaf.


Me with favourite pink black dress and favourite shawl :)
The day of Istanbul Aku Datang.


Till then, Assalamualaikum :)

3 comments:

nabila azmi said...

good luck sem baru...ce try produk amway..=)

edNA tinynasweet said...

ade produk bagus. ramai artis yg m'gunakannya.Sya pon gunakannya. ples visit here.

http://www.facebook.com/SNE4sweet?ref=hl

http://tinynasweet.blogspot.com/

Miss Sue said...

sensitif jugak ?? sama lah mcm sue ! sue just pakai pelembab n compact powder je.. :( .. now, sue try ambik pure marine collagen untuk kembalikan balik kelembapan kulit.. dah dua hari makan, n buat masker..sangat2 best ! then, try cosmoderm.. better g fesbuk cosmoderm untuk pakar dorang check skin type kita.. dorang akan minta gambar then baru dorang suggest product ! :D try lahh :) ape2 hal boleh tanya sue kat blog :)